Vervolgcursus

De vakopleiding vervolgcursus stemacteren

is het échte werk! Het is het tweede deel van de vakopleiding tot voiceover/ stemacteur. Deze veelzijdige en complete cursus in Amsterdam is voor mensen die serieus wérk willen maken van hun stem. Na de Vervolgcursus stemacteren van het Voiceovercollege heb je een stevige basis waarmee je kunt beginnen aan een succesvolle carrière als voiceover. Na afloop van de cursus blijft de mogelijkheid vragen te stellen over het vak. Ook organiseren wij regelmatig een masterclass voor oud-cursisten van de vervolgopleiding. Want als voiceover / stemacteur is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen. 

Als je de vervolgcursus bij het Voiceovercollege hebt voltooid, kan je een professionele demo laten maken bij ons. Daarmee wordt je huisstem bij studio Westerhonk en Commercialwinkel.nl. De demo kan je natuurlijk naar eigen inzicht gebruiken.


Geef je nu op!
  • Geef je op voor de vervolgcursus die begint op zaterdag 13 januari 2024. Stuur daarvoor even een mail naar info@voiceovercollege.nl

De lessen zijn om de week op zaterdag van 10 tot 16 uur. Een groep bestaat uit max 7 deelnemers. Tijdens de schoolvakanties in het noorden, midden en zuiden van het land én feestdagen zijn er geen lessen. Je krijgt huiswerk om in die periodes met inspreken te blijven oefenen. 


Indeling van de cursus

De vervolgcursus stemacteren bestaat uit 16 lessen verdeeld over 8 zaterdagen. Het merendeel van de lessen wordt gegeven door vakdocenten. Deze workshops gaan over de meest voorkomende inspreek-stijlen zoals commercials, zakelijke teksten, luisterboeken, karakterstemmen. Verder zijn er gastdocenten die workshops geven over audiotechniek en het inrichten van een homestudio. En natuurlijk is er een workshop over ‘jezelf in de markt zetten en de zakelijke kant van het vak’.

Je krijgt na iedere les huiswerk. Die wordt beoordeeld door een docent én door een medecursist. Dus ook jij moet het huiswerk van iemand anders beoordelen! Natuurlijk krijg je tips over hoe je dat moet doen.

TIP: Om te leren stemacteren moet je natuurlijk acteren. Sommige mensen vinden dat lastig. Daarom bieden wij de workshop: ‘Stap in je rol’  Klik hier voor meer informatie.


Mee doen?

Deelnemen aan de vervolgcursus kan nadat je de basiscursus hebt gevolgd en een positief advies hebt gekregen voor het vervolgen van de opleiding. De vervolgcursus is ook zeer geschikt voor professionele acteurs met enige inspreek ervaring, zodat zij hun mogelijkheden op de markt kunnen vergroten. Ook mensen die elders een basisopleiding hebben gedaan, of kunnen aantonen de basis goed onder de knie te hebben, komen in aanmerking voor de vervolgcursus. 


De zakelijke kant van het verhaal:

De vervolgcursus stemacteren van het Voiceovercollege kost € 1800,- incl btw.

Werknemers en zelfstandigen in de culturele en creatieve sectoren kunnen voor het bekostigen van onze cursussen een beroep doen op Werktuig PPO
Vooralsnog kunnen onze cursussen niet gefinancierd worden via STAP. Dit omdat de overheid het voor kleine opleiders onmogelijk heeft gemaakt hieraan deel te nemen.

Betalen in termijnen kan

Omdat wij begrijpen dat niet iedereen een cursus in één keer kan betalen, is het mogelijk om in  termijnen te betalen.

Bij het bepalen van de prijzen houden wij rekening met: het inzetten van de beste docenten, aanschaf en ontwikkelen lesmateriaal, aanschaf audio-apparatuur, kennisoverdracht/knowhow, vaste lasten zoals huur van de locatie/gas/water/licht, koffie/thee, de kosten van het organiseren van een cursus, kosten van de tijd die in het beoordelen van huiswerk zit, contact onderhouden en vragen beantwoorden buiten de reguliere lestijden etc.


Demo

Na het volgen van de vervolgcursus stemacteren ben je klaargestoomd om een frisse start te maken als beginnend voice-over. Daar heb je natuurlijk wel een demo voor nodig waar je écht wat aan hebt.

Natuurlijk spreek je tijdens de cursus heel veel teksten in. Sommige opnames zullen goed te gebruiken zijn als demo-materiaal. Als je écht goed voor de dag wil komen bij toekomstige opdrachtgevers, heb je een professionele demo nodig. Eentje die precies weergeeft waar jij goed in bent. Bij het Voiceovercollege is het mogelijk om na afloop van de cursus een professionele én originele demo te maken. Met speciaal voor jou geschreven teksten en professioneel afgemonteerd. Je ontvangt 6 professionele producties. Hiermee maken wij een compilatie/demo. Dit kost €363,00 incl btw.


Audiotechniek voor voiceovers
Okke Enzler – gastdocent audiotechniek

Beginnende voice-overs hebben vaak veel vragen over audiotechniek. Ze willen graag goede kwaliteit leveren maar zijn wat onzeker als het gaat over het omgaan met opnamesoftware, de inrichting van een goede inspreekplek en de aanschaf van apparatuur. Daarom heeft docent audiotechniek Okke Enzler de cursus “Audiotechniek voor voiceovers” ontwikkelt. Het Voiceovercollege raadt deze cursus van harte aan! Een must voor iedere voiceover die zijn/haar audio-opnames perfect wil aanleveren. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Okke Enzler: okke@zounz.top