Basiscursus

Het Voiceovercollege bestaat 12,5 jaar

dat vieren we met scherpe jubileum aanbiedingen

De basiscursus stemacteren in het Polanentheater in Amsterdam, is de basisopleiding tot voiceover en stemacteur. De enige échte basiscursus stem-acteren, bekend om haar persoonlijke benadering. De reguliere Basiscursus stemacteren bestaat uit 10 lessen verdeeld over 4 dagen op zaterdag van 10:00 tot 16:45  in het Polanentheater in Amsterdam en 2 online lessen op donderdag van 19 tot 21:30 uur. Daarnaast krijg je thuisopdrachten, om het geleerde in praktijk te brengen.

Lees op de pagina referenties,  hoe anderen onze cursussen hebben ervaren.


Naast de meest voorkomende inspreek-stijlen worden ook audiotechniek, stemgebruik en natuurlijk tekstbehandeling behandeld. Om het geleerde in praktijk te brengen krijg je na iedere les opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Deze worden beoordeeld door de docent. Aan de reguliere basiscursus doen 6 cursisten mee.


Wat wordt er van onze cursisten verwacht:

  • Je bent in het bezit van een pc/ laptop en weet hoe je hier mee om moet gaan. De interne microfoon en de speakers van de laptop doen het goed of je werkt met een externe geluidskaart en microfoon om opnames te maken. Om de online lessen te volgen heb je een goede internet verbinding.
  • Je zet Audacity op je laptop/pc en je oefent hier regelmatig mee zodat je tijdens lesdag 1 er al een beetje mee uit de voeten kunt.
  • De geschreven Nederlandse taal heeft geen geheimen voor jou.
  • Je kunt moeiteloos foutloos en goed verstaanbaar hardop lezen.
  • Je staat open voor feedback en geeft dit ook aan medecursisten.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om je aan een deadline te houden.
  • Je doet actief mee aan de lessen.
  • Je hebt een positieve instelling.

TIP: Om te leren stemacteren moet je natuurlijk acteren. Sommige mensen vinden dat lastig. Daarom bieden wij de workshop: ‘Stap in je rol’  Klik hier voor meer informatie.


De basiscursus stemacteren juni 2024

Geef je nu op voor de jubileum aanbieding: geef 2 deelnemers op voor de basiscursus stemacteren  die start op 1 juni 2024 en betaal er maar 1 

Hier vind je de datums en tijden voor de basiscursus stemacteren lente 2024

Kijk hier voor alle jubileum aanbiedingen


Tijdens de Basiscursus stemacteren komen allerlei onderwerpen aan bod waarvan de belangrijkste zijn:

Werkzaamheden van een voiceover – acteren – acteren met je stem – stemgebruik – ademhalingstechniek -lichaamshouding – alle voorkomende inspreekstijlen – tekstbehandeling – basiskennis audiotechniek – regie voor voiceovers.

De lessen bestaan uit een combinatie van theorie en zoveel mogelijk praktijk en worden gegeven door docenten Job Reedelaar en Jolanda Bayens. Je kent hun stemmen vast wel, want deze voiceovers zijn dagelijks te horen op de Nederlandse TV, radio en internet. Zowel Jolanda als Job zijn gerenommeerde docenten/coaches op het gebied van stem-acteren en stemcoaching. Ook huislogopedist Isabella Hajée is betrokken bij de Basiscursus stemacteren.

Huiswerk

Na iedere les krijg je huiswerk zodat je intensief met stemacteren bezig bent. Soms hoort ook het beoordelen van een opdracht van een medecursist tot het huiswerk. Voor huiswerk geldt een deadline. We verwachten van je dat je het huiswerk op tijd en compleet aanlevert. Wij raden je aan om naast het huiswerk iedere dag actief met stemacteren bezig te zijn.


De zakelijke kant van het verhaal
Werknemers en zelfstandigen in de culturele en creatieve sectoren kunnen voor het bekostigen van onze cursussen een beroep doen op Werktuig PPO
  • De reguliere basiscursus stemacteren van het Voiceovercollege kost  €945,- incl 21% btw.

Bij het bepalen van de prijzen houden wij rekening met: het inzetten van de beste docenten, aanschaf en ontwikkelen lesmateriaal, aanschaf audio-apparatuur, kennisoverdracht/knowhow, vaste lasten zoals huur van de locatie/gas/water/licht, koffie/thee, de kosten van het organiseren van een cursus, kosten van de tijd die in het beoordelen van huiswerk zit, contact onderhouden en vragen beantwoorden buiten de reguliere lestijden etc.

Betalen in termijnen kan

Omdat wij begrijpen dat niet iedereen een *cursus in één keer kan betalen. Klik hier voor meer informatie hierover.


Techniek

Vaak vinden mensen het moeilijk om thuis opnames te maken. Ze zijn bank om fouten te maken of doen er langer over om het werken met de opnamesoftware onder de knie te krijgen. Daarom geven wij de privéles ‘thuis opnemen, de basis’ Deze kost €95,- inclusief b.t.w. en wordt gegeven in Zwaagdijk of online. Stuur even een mailtje of bel 0645178477, dan spreken we een datum af.


Ieder jaar organiseren wij de  Zomercursus stemacteren. De reguliere basiscursus, overdag van 10 tot 15:45 uur in 1 werkweek. Zodra bekend is wanneer deze in 2024 wordt georganiseerd kun je dat vinden op de website.


Er worden op het internet diverse *schriftelijke cursussen stemacteren aangeboden. Ik wil je erop wijzen dat een schriftelijke cursus geen enkele zin heeft. Goed leren inspreken en acteren kan alleen als er directe communicatie is tussen cursist en docent. Het is heel belangrijk dat een docent direct feedback kan geven op spraak, uitspraak, stemgebruik, houding, spierspanning, ademhaling, mimiek, gebaren en de manier waarop de cursist gevoel oproept. Dit kan nooit via een schriftelijke-cursus!

*Met een schriftelijke cursus wordt bedoelt, een cursus zonder live contact met een ervaren docent.