Basiscursus

De basiscursus stemacteren is de basisopleiding tot voiceover en stemacteur. De enige échte basiscursus stem-acteren, bekend om haar persoonlijke benadering. De reguliere Basiscursus stemacteren bestaat uit 10 lessen verdeeld over 5 dagen op zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur en van 13:15 tot 16:45 –  in het Polanentheater in Amsterdam

Lees op de pagina referenties,  hoe anderen onze cursussen hebben ervaren.

 


Naast de meest voorkomende inspreek-stijlen worden ook audiotechniek, stemgebruik en natuurlijk tekstbehandeling behandeld. Om het geleerde in praktijk te brengen krijg je na iedere les opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Deze worden beoordeeld door de docent. Aan de reguliere basiscursus doen maximaal 8 cursisten mee.


Wat wordt er van onze cursisten verwacht:

  • Je bent in het bezit van een pc, laptop en weet hoe je hier mee om moet gaan.
  • Je zet Audacity op je laptop/pc en je oefent hier regelmatig mee.
  • De Nederlandse taal heeft geen geheimen voor jou.
  • Je kunt moeiteloos foutloos hardop lezen.
  • Je staat open voor feedback en geeft dit ook aan medecursisten.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om je aan een deadline te houden.
  • Je doet actief mee aan de lessen.

Basiscursus stemacteren herfst 2022

Geef je nu op voor de Basiscursus stemacteren die start op 10 september 2022. Deze bestaat uit 5 lesdagen van 10 tot 12:45 en van 13:15 tot 16:00 uur. De leslocatie is Polanenstraat 174, 1013 WC, Amsterdam.

Hier vind je de actuele lesdagen en lestijden voor de Basiscursus Stemacteren herfst 2022


Doe mee aan de  Zomercursus stemacteren. De reguliere basiscursus, overdag in 1 werkweek, van 15 t/m 19 augustus 2022. Opgeven:  “Zomercursus Zwaagdijk”

 

 


Tijdens de Basiscursus stemacteren komen allerlei onderwerpen aan bod waarvan de belangrijkste zijn:

Werkzaamheden van een voiceover – acteren – acteren met je stem – stemgebruik – ademhalingstechniek -lichaamshouding – alle voorkomende inspreekstijlen – tekstschrijven (basis) – basiskennis audiotechniek – regie voor voiceovers.

De lessen bestaan uit een combinatie van theorie en zoveel mogelijk praktijk en worden gegeven door hoofddocent Jolanda Bayens. Je kent haar stem vast wel, want deze voiceover is dagelijks te horen op de Nederlandse TV, radio en internet. Jolanda is een gerenommeerde docent/coach op het gebied van stem-acteren en stemcoaching. Ook huislogopedist Isabella Hajée is betrokken bij de Basiscursus stemacteren.

Huiswerk

Na iedere les krijg je huiswerk zodat je intensief met stemacteren bezig bent. Soms hoort ook het beoordelen van een opdracht van een medecursist tot het huiswerk. Voor huiswerk geldt een deadline. We verwachten van je dat je het huiswerk op tijd en compleet aanlevert. Wij raden je aan om naast het huiswerk iedere dag actief met stemacteren bezig te zijn.


De zakelijke kant van het verhaal
Werknemers en zelfstandigen in de culturele en creatieve sectoren kunnen voor het bekostigen van onze cursussen een beroep doen op Werktuig PPO
  • De reguliere basiscursus stemacteren van het Voiceovercollege kost  €1089,- incl 21% btw.

Bij het bepalen van de prijzen houden wij rekening met: het inzetten van de beste docenten, aanschaf en ontwikkelen lesmateriaal, aanschaf audio-apparatuur, kennisoverdracht/knowhow, vaste lasten zoals huur van de locatie/gas/water/licht, koffie/thee, de kosten van het organiseren van een cursus, kosten van de tijd die in het beoordelen van huiswerk zit, contact onderhouden en vragen beantwoorden buiten de reguliere lestijden etc.

Betalen in termijnen kan

Omdat wij begrijpen dat niet iedereen een *cursus in één keer kan betalen. Klik hier voor meer informatie hierover.


Techniek

Vaak vinden mensen het moeilijk om thuis opnames te maken. Ze zijn bank om fouten te maken of doen er langer over om het werken met de opnamesoftware onder de knie te krijgen. Daarom geven wij de privéles ‘thuis opnemen, de basis’ Deze kost €95,- inclusief b.t.w. en wordt gegeven in Zwaagdijk of online. Stuur even een mailtje of bel 0645178477, dan spreken we een datum af.


Er worden op het internet diverse *schriftelijke cursussen stemacteren aangeboden. Ik wil je erop wijzen dat een schriftelijke cursus geen enkele zin heeft. Goed leren inspreken en acteren kan alleen als er directe communicatie is tussen cursist en docent. Het is heel belangrijk dat een docent direct feedback kan geven op spraak, uitspraak, stemgebruik, houding, spierspanning, ademhaling, mimiek, gebaren en de manier waarop de cursist gevoel oproept. Dit kan nooit via een schriftelijke-cursus!

*Met een schriftelijke cursus wordt bedoelt, een cursus zonder live contact met een ervaren docent.