Ervaringen van cursisten

Ervaringen van workshoppers en cursisten

Wil je een cursus of workshop stemacteren volgen en ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Hier vind je een aantal verhalen van oud deelnemers- en cursisten. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op: info@voiceovercollege.nl

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik de vervolgcursus heb afgerond bij de Voiceovercollege. Het opnemen van een stem-demo is de volgende stap, de afspraak staat gepland! In de basiscursus vooral aandacht voor ademhaling, gebruik van je stem, articulatie, houding en beweging. En uiteraard … acteren, grenzen over gaan en onzekerheden overwinnen. Voor mij was dit laatste al een doel op zich, ik had wat tegenslagen en zat niet lekker in mijn vel en ik wist gewoon zeker dat de cursus stem-acteren mij ook een flinke duw in de goede richting ging geven. En Jolanda doet dat gewoon , zonder schroom durft ze naast vrolijk en behulpzaam, ook behoorlijk streng te zijn. De oefeningen gewoon, hup Annemarie, nog een keer, alle remmen los. Het is zo leuk te ervaren waartoe je toch in staat bent. Dan wordt het altijd lachen en wil je meer en ik mocht, ik was door! Voordat de vervolgcursus begon heb ik nog wel drie extra lessen in Zaandam gedaan om verder uit mijn comfortzone te stappen. In een keer “gaan” tussen nieuwe gezichten, maar dat lukte prima en daar ben je dan naast trots, ook echt blij mee. Mijn vervolgcursus kwam er gelukkig vlot achteraan, ik had er zin in en je ontmoet alweer leuke nieuwe medecursisten. Ik heb hier vooral ook genoten van de gastdocenten, een hele avond les op hun vakgebied uiteenlopend van logopedie en luisterboeken tot nieuwslezen en techniek. De luisterboekles sprong er wat betreft oefenen echt uit, veel geleerd. En ach ja, op mijn hoge kruk werd ik nogmaals eens flink heen en weer geschud (ik niet alleen trouwens), maar het ging verder wel lekker. En met als afsluitingsles animatiestemmen, dan is het natuurlijk echt lol hebben, leuker kan niet. Ik dank en groet hierbij iedereen die ik tijdens de cursussen heb mogen ontmoeten en wie weet tot ziens.

Annemarie Ten Have,

24-09-2016

Beste Jolanda,

Ik heb gisteren inderdaad een leuke en leerzame workshop stemacteren gehad. En denk dat ik nog heel veel van je kan leren voor zowel radio als voor televisie. Daarvoor zou ik mij ook voor de basiscursus stemacteren willen opgeven.

met vriendelijke groet,
Karin Nederhand

08-08-2016

Dag Jolanda!

Hartelijk dank voor een geweldige middag en je zorgvuldige feedback.

Het was een inspirerend genoegen je als stemacteur in de weer te zien, en ik vind het ongelooflijk knap hoe je een optimale mix van kennisoverdracht, interactie, praktisch uitproberen door de deelnemers en jouw feedback, die intelligent, eerlijk, constructief en sympathiek was, alles goed gedoseerd precies in de beschikbare tijd hebt weten te gieten. Wow!

Voor mij was het op menig vlak een eye en ear opener. Ik zing in een koor en dat over de articulatie heb ik eerder gehoord, dus ik vind het heel fijn dat het jou is opgevallen en waardeer je suggesties. Ook realiseerde ik me dat ik mezelf door onzekerheid in een positie manoevreer waarbij ik als laatste aan de beurt ben en dan onbewust denk: ‘opschieten geblazen nu’, en nog sneller ga praten dan ik door de zenuwen normaliter al gedaan zou hebben. Terwijl ik gewoon de ruimte moet nemen en mezelf niet kleiner moet maken dan ik ben… zelfsabotage die ik graag de baas word. Op zich had ik ook graag iets met het ‘typetje’ gedaan, thuis heb ik daar geen moeite mee, vind accenten doen heerlijk, maar ik koos voor safe met het docufragmentje, terwijl ook daar ‘acteren’ voor nodig bleek. Fantastisch!!

Als er iemand is bij wie je stemacteren goed kunt leren, ben jij het wel.

Hartelijke groet,

Lynn

01-08-2016

Ik wilde alleen maar zeggen dat men jou ook wel als regisseur kan inhuren; succes verzekerd. Dat zeg ik omdat de workshop voiceover stemacteren van afgelopen vrijdag mij uitstekend is bevallen. En dat is zeker aan de leuke manier van jouw doceren te danken! Veel succes Jolanda!

Peter Kuiper

22-05-2016

Ik heb gisteren een workshop gehad , het was leerzaam,leuk en gezellig. En het is nog niet zo makkelijk als het lijkt !! Je bent n leuk mens Jolanda en je kan het als geen ander..bedankt

Sally Moeskops

31-07-2016

Onlangs heb ik de workshop stemacteren gevolgd bij Jolanda Bayens. Het was een ontzettend leuke middag, boordevol nuttige informatie en heel leerzaam. Jolanda geeft veel goede aanwijzingen en tips waardoor je meteen al veel resultaat boekt.
Ik kijk er met veel plezier op terug, en overweeg de basiscursus te gaan volgen.

Marjolein de Vos

21-11-2015

Vandaag een ontzettend leuke en leerzame middag gehad in Prins27 waar Jolanda ons meenam in het wereldje van de voice-overs en het stemacteren. Erg fijn kennis kunnen maken met dit vak en gerealiseerd dat het niet zo makkelijk is, maar wel super om te doen!

Kristel Reijenga

30-11-2013

Stemacteren…. hoe geweldig leuk is dat! De workshop van @JolandaBayens was super! Lendy Hoos Timmerman

18-11-2013

Hallo Jolanda, Ik wilde je nog even melden dat ik het gisteren bijzonder naar mijn zin gehad heb bij de workshop. Het was interessant te zien hoe ingewikkeld het nog is om een tekst op een goede manier over te brengen, wanneer alleen het geluid ertoe doet. Ook vond ik het leuk om te zien hoe professioneel jij met je stem kunt omgaan (bijvoorbeeld door alle verschillende versies van ‘Oela’) maar ook hoe goed je in staat bleek om anderen daarin te coachen en te laten leren. En verder heb ik gewoon heel veel plezier gehad. Al met al een aangename kennismaking met het vak van stemacteur; een beroep dat duidelijk makkelijker lijkt dan het is. Daarnaast krijg je bij deze workshop ook echt ‘waar voor je geld’. Of het voor mij iets is om mee door te gaan weet ik nog niet; ik zal veel moeten (af)leren maar het kriebelt wel. Wellicht tot ziens! Groeten uit Zaandam, Maurice Lensin

17-11-2013

Beste Jolanda, Ik wil je nogmaals danken voor de leerzame en “aparte” middag gisteren. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en smaakt naar meer. Heel mooi om te zien met hoeveel passie en energie jij deze workshops geeft. Groetend, Joris Kroese

 

26 juli 2013

Ik heb de allereerste basiscursus gevolgd en kan niet wachten om te starten met de verdiepingscursus! Nu al heb ik veel geleerd over techniek en veel praktische tips gekregen. Tijdens de cursus krijg je een theorie gedeelte en een stukje praktijk d.m.v. het inspreken van teksten. Je gaat dus meteen aan de slag! Je ingesproken werk krijg je gemaild met feedback. Jolanda en Rene zijn enthousiaste docenten en ervaren binnen het voice over vak. Het is vooral ook gezellig op zo’n cursus avond! Wat ik tot nu toe vooral heb geleerd is dat je over je gene heen moet stappen. Het voice over vak heeft meer te maken met acteren dan ik dacht. Ik hoop dat ik na de verdiepingscursus wat kleine stapjes mag zetten richting het beroep van voice over! Suzan Wassink

 

16 december 2011

Op 29 oktober heb ik de workshop stemacteren in Rhoon gevolgd. Had geen idee wat ik van de workshop moest verwachten. Ik was wel echt benieuwd om te zien/horen wat ik allemaal met mijn stem zou kunnen doen en vond het ook eng (schaamte☺). Ik moet zeggen dat ik het een ontzettende leuke workshop vind en het enge(schaamte☺) was al snel weg. Het is verrassend om te zien en te horen wat je allemaal met je stem kan doen. Tijdens de workshop kom je er ook achter dat je dit niet zomaar even doet, maar dat je na een middag flink oefenen je toch al iets leuks kan neerzetten. Het is zeker de moeite waard om deze workshop te al is het maar om meer zelfvertrouwen te krijgen want al snel ben je over je schaamte heen en leer je daardoor op een ander manier je stem te gebruiken. Gewoon doen! Want het is zo verrassend om te zien/horen wat je met jouw unieke stem kan doen! Groetjes Myrna Balrak Myrna Balrak

 

13 december 2011

Het inspreken van teksten. Ik dacht, dat wil ik ook! Maar wie gaat mij dat leren? In de basiscursus stem-acteren delen voiceover experts Rene en Jolanda hun brede kennis en vele ervaringen uit het vakgebied . Door eerlijke kritiek en veel en gevarieerd oefenen leerde ik stapsgewijs de basistechniek van het inspreken. De veelzijdigheid van de lessen, de persoonlijke benadering en enthousiaste betrokkenheid van de trainers hebben mij extra gemotiveerd. De cursus heeft gezorgd voor een stuk bewustwording en ontwikkeling van mijn stem. Dat wil ik graag verder uitbouwen, en dus kijk ik uit naar de verdiepingscursus in januari 2012. Florentien van der Meulen 04 december 2011

 

Sonja Assenberg met Edvard Niessing

Sonja Assenberg met Edvard Niessing

image2